Forbered begravelse

Ved dødsfall

Slaattene begravelsesbyrå tilrettelegger for alle typer seremonier/gravferder uansett livssyn. Seremonier utført i regi av den norske kirke, i Arendalsdistriktet, foregår fra en av våre vakre kirker eller i Arendal kapell og krematorium. Arendal kapell er ikke et livssynsnøytralt rom, men alle innbyggere i Arendal kommune kan bruke det som seremonirom uten at det tilkommer ekstra kostnader. Arendal kapell og krematorium ligger på Arendals vakre hovedkirkegård Høgedal.

Arendal Frikirke, Misjonskirken, Baptistkirken, Filadelfia m.fl. har flotte kirkebygg som brukes av deres medlemmer, men alle kan bruke Arendal kapell.

Det praktiske rundt begravelse

Byrået utfører henting av avdøde etter dødsfall. Dersom dette skjer utenfor sykehus/sykehjem/institusjon, har vi i Slaattene begravelsesbyrå døgnvakt på telefon 370 59 165.

Kontakt oss for å avtale et møte, så vi kan planlegge seremonien slik dere ønsker - enten ved begravelse eller kremasjon. De aller fleste av følgende elementer er med uansett hva som velges.

Dag, sted og tidspunkt for seremoni er det første som må på plass. Hvem skal stå som ansvarlig for gravferden dersom det er flere familiemedlemmer som er på lik familielinje. Hva vil det si å være ansvarlig for gravferden? Begravelse eller kremasjon, kontakt med taler/prest, organist/musiker, kirkekontor, utforming av dødsannonse, sanger/salmer til bruk under seremonien. Skal det være sangprogram (et hefte) eller salmebok, nytt gravsted eller skal det brukes et familiegravsted. Hvem fester gravstedet, har rett til å bruke gravplassen, det skal avtales hvem som bærer kisten, takker for deltakelsen, valg av kiste. - Ja, det er veldig mange valg og avgjørelser som skal på plass.

Under seremonien

Velger du Slaattene begravelsesbyrå, velger du samtidig trygghet og kompetanse i en vanskelig tid. Vi bistår med alt til seremonien og har et stort utvalg program med forskjellig motiv. Du kan også få et program med eget bilde på. Disse blir laget på lokalt trykkeri.

Vi kontakter prest eller gravferdstaler, og formidler videre kontakt til familien.

Vår egen blomsterbutikk Slaattene blomster utfører alt innen sorgbinderi. Vi lager alt fra det tradisjonelle - til det helt spesielle. Alle ansatte i blomsterbutikken har god kompetanse og fagbrev.

Sang og musikk er en viktig del av seremonien. Vi gir gjerne råd og veiledning. Byrået kan formidle kontakt til solister\musikere.

Slaattene Begravelsebyrå

Slaattene Begravelsebyrå ble etablert i 1927 og har siden vært det ledende begravelsesbyrået i Arendal og omegn. Vi har bistått familier igjennom vanskelige tider i flere generasjoner. Nå er det 3. generasjon Slaattene som driver byrået. Men tanken er fremdeles den samme: Å skape trygghet og varme i en vanskelig tid.

Kontakt oss

OLAF SLAATTENE AS

Kystveien 151, 4842 Arendal.

Telefon: 37 05 91 65 - 92 61 07 47

E-post: kontakt@slaattene.no

Døgnservice

Ring oss hele døgnet: 92 61 07 47

Følg oss